Бернулиева Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Бернулиева[ <Веројатност>, <Булова за кумлативна> ]
За Булова за кумлативна = false го враќа Законкот на распределбата на Бернулиевиот опит со веројатноста за успех еднаква на p.
За Булова за кумлативна = true ја враќа Кумулативната распределба за Бернулиевиот опит со веројатноста на успех еднаква на p.
© 2021 International GeoGebra Institute