АритметичкаСрединаX Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
АритметичкаСрединаX[ <листа на точки> ]
Ја пресметува аритметичката средина на x- координатите на точките во листата.
© 2021 International GeoGebra Institute