Агол со дадена големина Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Одберете две точки А и B тип и големина на агол во полето за текст на прикажаниот прозорец (види наредба Агол).
Забелешка: Оваа алатка создава точка C и агол α, каде α е аголот ABC.
© 2021 International GeoGebra Institute