ЌелискиДијапазон Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЌелискиДијапазон[ <почетна ќелија>, <крајна ќелија> ]
Создава листа која содржи изменливи вредности во даден интервал како почетна и крајна ќелија.
Пример: Внесете ги следните вредности во соодветната табела : A1 = 1, A2 = 4, A3 = 9. Командата ЌелискиДијапазон[A1, A3] потоа прикажува листа {1, 4, 9}.
Забелешка: Може да се користи и пократка синтакса A1:A3.
© 2022 International GeoGebra Institute